Доставките на газ от Русия през Северен поток няма да се

...
Доставките на газ от Русия през Северен поток няма да се
Коментари Харесай

FT: Русия спира Северен поток докато Западът не отмени санкциите

Доставките на газ от Русия през " Северен поток "  няма да се възстановят до момента в който „ груповият Запад “ не анулира глобите против Москва поради войната в Украйна съгласно изказване от Кремъл, предава Financial Times.
Дмитрий Песков, представителят на президента Владимир Путин, упрекна глобите на Европейски Съюз, Англия и Канада за прекъсването на газа през главния газопровод, който доставя газ за Германия от Санкт Петербург през Балтийско море.

„ Проблемите с доставките на газ породиха поради глобите, наложени от западните страни против нашата страна и редица компании “, сподели Песков. „ Няма други аргументи за този проблем “.
Коментарите на Песков са най-явната поръчка от Кремъл за анулация на глобите от страна на Европейски Съюз в подмяна на възобновяване на потоците от газ към континента.
Държавната съветска компания " Газпром " съобщи в петък, че ще спре потоците от газ през Северен поток 1 поради механически проблеми, провокирани от усложненията при ремонта на немските турбини в Канада. Немското държавно управление и Европейски Съюз оспорват изказванията за механически неизправности.

„ Важно е да се напомни, че има повече от един газопровод от Русия към Европа “, съобщи Тим МакФий, представителят на Европейската комисия по въпросите за силата. „ Ако има механически проблеми, които попречват доставките на газ през " Северен поток 1 ", при предпочитание има и други газопроводи, през които може да се доставя газ. Ние обаче не виждаме никакво изпитание те да бъдат употребявани “.
Еврото падна до 20-годишно дъно по отношение на $, сред $0.7 и $0.988 при търговията в Лондон в понеделник – първият ден след изненадващите изказвания на Газпром.
Русия към момента зарежда Европа с газ през руските газопроводи, които минават през Украйна и се употребяват макар войната, както и от южния поток през Турция.
Русия не крие, че през последните седмици се пробва да понижи поддръжката на блока за Украйна посредством растящата енергийна рецесия. „ Очевидно е, че животът става все по-труден за хората, бизнесите и фирмите в Европа “, сподели Песков. „ Разбира се, елементарните жители в тези страни ще имат от ден на ден въпроси към ръководещите “.
Бившият съветски президент Дмитрий Медведев беше още по-ясен при изявлението си в неделя откакто немският канцлер Олаф Шолц разгласи пакет от 65 милиарда евро за помощи за облекчение на удара от големите сметки за сила.
Медведев, който сега е заместник-председател на съветския Съвет по сигурност, съобщи, че Германия се държи като „ зложелател на Русия “ като поддържа глобите против Москва и доставя Украйна с оръжия. „ Те са оповестили хибридна война против Русия “, написа Медведев в канала си в Telegram. „ И в този момент този дъртак е сюрпризиран, че немците имат дребен проблем с газа “.
 
Източник:
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР